Mivel magam is motorozom, ezért fontosnak tartom az alábbi közlemény közzétételét.
(Forrás: police.hu)
 

 

Motorosoknak szervez vezetéstechnikai felkészítést szombat délelőtt Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és „A Közlekedésbiztonságáért Alapítvány”.

 

Tapasztalatok szerint a gépjárművek közül a motorkerékpárok és a városi forgalomban kitűnően használható segédmotoros kerékpárok vezetőinek szabálytalanságai miatt súlyos kimenetelű balesetek következnek be. A gyakori motorkerékpáros balesetek arra figyelmeztetnek, hogy vezetőik nem elég felkészültek, illetve nem választják meg helyesen a sebességet. A motorosok azonban sérülékenyebbek a gépjárművezetőknél, őket nem védi a jármű karosszériája, sokszor egyetlen meggondolatlan magatartás következtében a balesetet okozóból egyben sérült lesz.

 

Hajdú-Bihar megye közútjain tavaly 4 %-kal csökkent a személyi sérüléses balesetek száma. A halálos kimenetelű balesetek száma közel 25 %-al csökkent. Míg 2007-ben a motorkerékpár vezetők által okozott közúti balesetek száma 27 volt, 2008-ban ez a szám 43-ra növekedett. Segédmotoros kerékpárral közlekedők 2007-ben 54-en, 2008-ban 31-en okoztak balesetet. Tavaly 3 motorkerékpáros vesztette életét útjainkon, valamennyi tragédiát a gyorshajtás okozta.


Szombaton a „tavaszi motoros felkészítés” résztvevői többek között a gyorsulást, az intenzív fékezést, a szlalomozást, váratlan akadály kikerülését gyakorolhatják szakemberek iránymutatása mellett. A résztvevőknek KRESZ tudásuk felfrissítésére is lehetősége lesz a rendőrség szakemberinek segítségével.

 

A felkészítés helye: Debrecen, CORA parkoló (gokart pálya mellett)

(Debrecen, Kishatár u. 7.sz.)

 

Időpont: 2009. április 18.(szombat) 09.00.órától 12 óráig

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr751070707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása