A tragédia egy szabálytalanul előző ezüst Citroen miatt történt, amiben feltehetően románok utaztak. Az áldozatok is román állampolgárok.

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyik Vas megyében a 8-as főúton Gasztony közelében történt. A rendőrség cserbenhagyót keres - mondta Szalai Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy szürke vagy ezüst színű, feltehetően olasz felségjelű Citroennek a vezetőjét és utasait keresik. Az autó Rábafüzes irányából haladt Körmend felé, és egy teherautót előzött. A Körmend irányából érkező, szintén olasz rendszámú kocsi vezetője - azért, hogy elkerülje az ütközést - lehúzódott az útpadkára, de elveszítette uralmát járműve fölött és összeütközött egy szemből jövő, osztrák rendszámú autóval.

Ez utóbbi, olasz rendszámú autóban három román állampolgárságú férfi utazott, mindhárman a helyszínen meghaltak. Az osztrák rendszámú autóban ketten ültek, ők súlyosan megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi Markusovszky Kórházba. Annak a súlyos sérültnek is válságosra fordult az állapota, akit mentőautóval vittek kórházba.

A keresett Citroenben szemtanúk szerint hárman utaztak, a baleset után az autó jobb első üléséről kiszállt egy szőke hajú nő, állítólag románul mondott néhány szót, majd visszaült, és Körmend irányába elhajtottak.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a cserbenhagyókat, a megyéből kivezető utakon ellenőrzőpontokat állítottak fel.

A balesetnek részese volt egy harmadik, szintén osztrák rendszámú autó is, ez állítólag az egyik jármű által vontatott utánfutóról az útra leesett kenuknak hajtott neki, de ebben az autóban senki nem sérült meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr821251591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása