Mint arról korábban is beszámoltunk (annyi poszt volt, hogy nem linkelgetem, oldalt a címkék között lehet csemegézni) a diplomaták nagy része fittyet hány a közlekedési szabályokra. Vehicular írt a Külügyminisztériumnak, ahonnan az alábbi válaszlevelet kapta:

Tisztelt ...!

 

A Miniszterelnöki Hivatalhoz intézett újabb elektronikus levelére az alábbiakban válaszolunk:

 

Beadványa kapcsán az I-1/3757/2/2009. iktatószámon, 2009. március 13-án kelt levelünkben tájékoztattuk Önt, hogy kérelmét illetékes válaszadás és együttkezelés céljából megküldtük a Külügyminisztérium Közkapcsolati Irodájának.

Szeretnénk rögzíteni, hogy panasza tárgyában a Miniszterelnöki Hivatal – jogszabályi felhatalmazás hiányában – érdemi intézkedést nem tehet.

 

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárásra nézve a 2004. évi XXIX. törvény a következőképpen rendelkezik:

 

141. § (1) Az állami és helyi önkormányzati szervek a panaszokat és a közérdekű bejelentéseket e törvény szerint kötelesek elintézni.

(3) A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat.

(4) Panasszal és a közérdekű bejelentéssel bárki - szóban, írásban vagy elektronikus úton - fordulhat a tárgykörben eljárásra jogosult szervhez. A szóbeli bejelentést az eljárásra jogosult szerv köteles írásba foglalni.

(5) Ha a panaszt, illetőleg a közérdekű bejelentést nem az eljárásra jogosult szervhez tették meg, azt nyolc napon belül oda át kell tenni. Az áttételről a bejelentőt egyidejűleg értesíteni kell.

142. § (1) A panaszt és a közérdekű bejelentést a beérkezéstől számított harminc napon belül kell elbírálni.

(2) Ha az elbírálást megalapozó vizsgálat előreláthatólag harminc napnál hosszabb ideig tart, erről a panaszost (bejelentőt) a panasz (bejelentés) beérkezésétől számított tizenöt napon belül - az elintézés várható időpontjának egyidejű közlésével - tájékoztatni kell.

(4) Az eljárásra jogosult szerv a vizsgálat befejezésekor a megtett intézkedésről vagy annak mellőzéséről - az indokok megjelölésével - köteles a panaszost, illetőleg bejelentőt írásban vagy elektronikus úton haladéktalanul értesíteni.

(6) A korábbival azonos tartalmú, ugyanazon panaszos, illetőleg bejelentő által tett ismételt, továbbá a névtelen bejelentés vizsgálata mellőzhető.

 

Minderre tekintettel kérjük tárgybeli végső válaszunk tudomásulvételét.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Fótiné dr. Bárdos Zsuzsanna

főosztályvezető-helyettes

Miniszterelnöki Hivatal

Lakossági Kapcsolatok Osztálya

 

A kép több, mint illusztráció!

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr761305603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.08.14. 17:16:42

Magyarul:
Hagyjál már minket békén, zaklasd a Külügyminisztérium Közkapcsolati Irodáját, innentől spam-re vagy téve nálunk...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.08.31. 16:43:42

Vagyis nem a megoldást keressük, hanem a kimenekülés útját. Ez ma Agyarország. És ezekután még légy jogkövető... A jóqrwa anyját az egész kompániánka!
süti beállítások módosítása