Halálos kimenetelű baleset történt kedden reggel a 45-ös főúton Szentes és Hódmezővásárhely között.

Adataink szerint egy Seat személygépkocsi haladt Szentes felől a főúton, amikor Hódmezővásárhely határától mintegy 7 km-re neki jobbról egy traktor hajtott ki a főútra. A személyautó vezetője az ütközést elkerülni már nem tudta, és a traktor bal hátsó kerekének csapódott. A baleset során a Seat 30 éves szentesi sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A traktor vezetőjét a mentő kórházba szállította.

A helyszínelés során megállapítást nyert, hogy a Seatot vezető fiatalember nem használta a biztonsági övet, mely akár az életét is megmenthette volna.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején (kb. 11.30-ig) teljes útlezárás volt a főút ezen szakaszán, ezt követően félpályán haladhatott a forgalom.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr501321366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otirt 2009.08.23. 18:11:29

Ilyenkor látszik, hogy az NCAP töréstesztnek bizony vannak buktatói. Szvsz a sofőr akkor sem élte volna túl a balesetet, ha be van kötve. Ugyanis a felvételeken jól látszik, hogy a MV (mezőgazdasági vontató) ráborult a személygépkocsira.
Ez pedig akkora gyorsulást is eredményezhet (ha a szgk szabályosan 90-nel ment is), hogy a bekötött biztonsági öv is olyan súlyos belső sérüléseket okozhatott volna, ami halálhoz vezet (nem ez lenne az első ilyen eset).

Ennek ellenére a szabály előírásait a biztonsági öv használatára nem szabad figyelmen kívül hagyni.
süti beállítások módosítása