Legkorábban november elsején léphetnek hatályba az átdolgozott közlekedési szabályok, bár korábban mindenki szeptemberi bevezetésről beszélt. Az ok: állítólag elhúzódtak az egyeztetések az érintettekkel, így a kormány elé is csak októberben kerül a véglegesített törvényszöveg.

Lényegében évtizedes adósságokat törleszt a mostani módosítás: az autóközlekedés intenzitásának növekedése, a városi kerékpározás elterjedése illetve az új járműkategóriák megjelenése egyre nehezebben fért bele a régi jogszabály által felállított keretekbe. Ennek megfelelően több, egymástól viszonylag távol álló részen módosul a KRESZ, egyebek közt rendezni igyekszik a kerékpárosok, az autósok és a gyalogosok viszonyát, de szigorodnak a rendszám láthatóságára és elhelyezésére vonatkozó szabályok, és végre a törvénybe is bekerül a quad fogalma, és a rá vonatkozó előírások, hogy csak néhányat említsünk a változások közül.

 

Nagy vonalakban már a nyár végén beszámoltunk a módosítás várható tartalmáról, és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium honlapján a teljes tervezet is elolvasható. Nem valószínű, hogy ezen érdemben változtatnának, viszont úgy néz ki, a törvényhozók nem is igazán ragaszkodnak a korábban vállalt határidőkhöz, így akár az sem lehetetlen, hogy csak az év legvégén sikerül életbe léptetni a KRESZ módosítását.

Forrás: totalcar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr51418876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása