Sok ezer fővárosinak kell átlagosan ötven-kilencvenezer forintot fizetnie az eddigi ingyenes matricáért a parkolási kedvezmények megnyirbálása miatt - értesült a Népszabadság.

Sok ezer családnak kell átlagosan akár 50-90 ezer forintot fizetnie évente azért, hogy második autójával a háza előtt megállhasson az eddigi kedvezmények drasztikus megvonása miatt. Mindez a nyáron módosított fővárosi parkolási rendelet következménye. A családok helyzetét nehezíti, hogy a kedvezményt legkésőbb január végéig kell igényelni, hiszen februártól elkezdődik a következő parkolási év.

Ugyanakkor a kerületek - amelyek bevételét gyarapítják majd a díjak - tartanak a szigorítástól. Ezzel együtt akár úgy is dönthetnek, hogy egyáltalán nem adnak semmilyen kedvezményt sem az első, sem a második autóra. Az önkormányzatok ráadásul részletfizetést sem adhatnak.

Az egyórás parkolás díja egy BKV-vonaljegy árával megegyező, ám azt még fel kell szorozni egy, az övezetektől függő szorzóval. Ez a két kiemelt, legdrágább zónában - mint például az I. kerületi Dísz tér - kettő, ott tehát évente kereken 150 ezer forintot kell kifizetni a második autó után, feltéve, hogy nem drágul tovább a 300 forintos vonaljegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr341476383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása