Az idei első három negyedévben 6 százalékkal csökkent a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma 2008 ugyanezen időszakához viszonyítva - közölte a KSH. Kimenetelük ennél is kedvezőbben alakult: a halálos balesetek száma 12, a súlyos sérüléssel járóké 9 százalékkal lett alacsonyabb.

A 18 ezren felüli balesetet szenvedői létszámból 615 személy vesztette életét, 103-mal kevesebb, mint egy évvel korábban - az áldozatul esett elöl ülő utasok 46 százaléka, a hátul ülő utasok 74 százaléka nem használta a biztonsági övet.

Az ittasan okozott balesetek száma viszont 4 százalékkal nőtt éves szinten: 100 balesetből 13 alkalommal szerepelt a baleset hátterében az alkohol.

Január és szeptember között több mint 13 400 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ennek 69 százaléka lakott területen belül. Utóbbiak száma a 2008. azonos időszakihoz viszonyítva nagyobb mértékben, 7 százalékkal csökkent, míg a lakott területen kívülieké 4 százalékkal.

A halálos balesetek száma 2008 azonos hónapjaihoz viszonyítva erőteljes ingadozást mutat: szeptemberben például 42 százalékkal kevesebb halálos baleset történt, márciusban és júniusban viszont 7 és 9 százalékkal több. A legnagyobb mértékben - közel harmadával - a közúti-vasúti kereszteződésben történt balesetek száma csökkent az előző év azonos időszakihoz képest.

forrás: napi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr391551183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása