Még csak egy napja tart a „European Operation Bus” közlekedési akció az országban, de a fejér megyei rendőrök az M7-es autópályán már kiszűrtek egy olyan gyerekeket szállító autóbuszt, mely lejárt műszaki engedéllyel, másik járműre kiadott rendszámmal, a szükséges okmányok nélkül vett részt a forgalomban. A buszt egy vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr vezette. A balesetveszélyes szállítás akár tragédiához is vezethetett volna, ha a járőrök nem vonják ellenőrzés alá a járművet.

Az autóbuszok közúti közlekedésének ellenőrzésére kiterjedő TISPOL akció során a fejér megyei rendőrök az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Pákozdi pihenőhelyen ellenőriztek csütörtökön délután.

Ennek során állítottak meg egy Iveco autóbuszt, melynek összesen 48 utasa volt, köztük többségében gyerekek.

A jármű és a sofőr ellenőrzése során a gépkocsivezető a rendőröknek sem forgalmi engedélyt, sem menetlevelet, sem a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott engedélyt, sem belföldi személyszállító igazolványt átadni nem tudott, valamint a menetíró készülékben lévő 24 órán túl semmiféle igazolást nem tudott átadni az elmúlt 28 nap során végzett tevékenységéről. A vezetői engedélye ellenőrzése során kiderült, hogy annak orvosi érvényessége 2008. decemberében lejárt.

Az autóbusz további ellenőrzése során a rendőrök azt is megállapították, hogy a járművön lévő forgalmi rendszámot egy Ikarus buszra adták ki, ami a sofőr feleségének tulajdonában van. Kiderült, a hatósági jelzést a buszsofőr szerelte fel az általa vezetett autóbuszra – ami szintén a feleség tulajdona - tekintve, hogy annak műszaki érvényessége 2008. júliusában lejárt, és azt 2010. februárban hat hónapra kitiltották a forgalomból.

A rendőrök így az autóbuszról az utasokat leszállították, a gyerekek és kísérőik továbbszállítására intézkedés történt.

A 48 éves dabasi férfivel szemben az egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás, míg a többi szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.     

 
Székesfehérvár, 2010. július 30.

Németh – Kész Mónika r. szds.

FM RFK szóvivő

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr102193658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása