Na persze nem nálunk, hanem Svájcban történt az eset.

Háromszáz nap elzárást válthat ki a több mint 221 millió forintos bírság megfizetésével az a svéd férfi, akit pénteken kaptak el a Bern és Lausanne közötti autópályán, miután 300 km/h-s sebességgel száguldott - írja a Guardian [1]

A hat literes SLS Mercedes több, 200 km/h-ig mérni képes traffipaxot kiakasztott, amíg végül az A12-es autópályán sikeresen lefotózták. A sofőr a rendőröknek, nem túl kreatívan, azzal mentegetőzött, hogy elromlott a sebességmérője.

Svájcban a sebesség túllépés mértéke és az elkövető keresete alapján számolják ki a bírságot. A svéd férfi a 300 km/h-val felállította a közúti sebességrekordot, legalábbis azok között, akiket lefényképeztek, és minden bizonnyal keresete is jelentős lehet, mert a bíróság egy fogdában töltött napját 730 ezer forintra értékelte.

A svájci rendőrség azt is elmondta, a Mercedesnek több mint fél kilométerre volt szüksége ahhoz, hogy megálljon.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr722216764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása