2011. január 1-jétől jogosítványt csak olyan személy szerezhet, aki rendelkezik általános iskolai bizonyítvánnyal, vagyis alapfokú végzettséggel rendelkezik. Az erről szóló kormányrendelet a 205/2010. számot viseli, és a Magyar Közlöny 109. számában található meg.

A kormányrendelet a következőképpen fogalmaz:

A gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére irányuló közúti járművezetői tanfolyamra az vehető fel, valamint elméleti vizsgát az tehet, aki a közoktatásról szóló törvény szerinti alapfokú iskolai végzettséget megszerezte. Az alapfokú iskolai végzettség megszerzését a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott módon kell igazolni.

Keserű Imre

Forrás: Jogiq.com

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr672332541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása