Közel kilenc hónap után eredményesen zárt le egy először rejtélyesnek tűnt halálos közlekedési baleset ügyében indult nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A tavaly áprilisban Nagykamaráson történt tragédia rendkívül részletes vizsgálata elvezetett ahhoz az autóshoz, aki a gyanú szerint kocsijával elütött, majd magára hagyott egy férfit.

 

A baleset 2010. április 22-én késő este, 22 óra körül történt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra olyan bejelentés érkezett, hogy Nagykamaráson, az Árpád utcában egy férfi fekszik az úttest mellett a fűben, a kerékpárján pedig áthajtott egy éppen arra közlekedő autós. A férfit kórházba szállították, de életét már sajnos a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni. A helyszínen a rendőrökre váró autós azt mondta, hogy nem ő ütötte el a férfit. Csak a kerékpárja volt az úton, annak hajtott neki. A megrongálódott kerékpáron azonban éppen olyan színű festékmaradványok voltak, mint amilyen az autó színe volt. Az elhalt férfin pedig az orvosok véleménye szerint olyan sérülések voltak, melyek nem keletkezhettek egy egyszerű elesésből. A szakértő véleménye egyértelműen az volt, hogy a férfit elütötték. Vegyész szakértő azonban megállapította, hogy az autó színe és a kerékpáron, valamint az elhalt ruházatán talált festéknyom ugyan egyforma színű, de a festék összetétele nem azonos. Kiderült tehát, hogy a helyszínen a rendőröket fogadó autós valóban nem üthette el az egyébként ittasan közlekedő embert. Őt a hatóság gyanúsítottként nem is hallgatta ki. A férfi tanúként segítette az eljárást, melyben végül hónapokig tartó nyomozás után novemberben jutottak olyan információhoz a balesetet vizsgáló tisztek, hogy az egyébként rendkívül gyér forgalmú úton abban az időszakban, amikor a baleset bekövetkezett két ugyanolyan színű autó is elment egymás után, nagyjából három perc időkülönbséggel. Ekkor újabb adatgyűjtés következett, melynek során tavaly novemberben a rendőrség látókörébe került egy autó. A kocsi tulajdonosa ugyan nem Nagykamaráson lakik és nem is járt ott, de az egyik közeli hozzátartozója rendszeresen megfordult a településen, mivel abban az időben ott élt. Kiderült, hogy a halálos baleset estéjén is járt az Árpád utcában. Több szakértői vélemény beszerzése, és adatok összevetése után tehát megalapozottá vált a gyanú, hogy egy 43 éves békéscsabai férfi ütötte el a balesetben elhunyt férfit, majd az ütközést követően segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

 

A férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2011. január 9-én reggel őrizetbe vette. Halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A Békéscsabai Városi Bíróság az ügyészség indítványára január 11-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr742587710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása