Az M6-os Autópálya Alosztály járőrei 2009.11.17-én délelőtt tengelysúly-méréses ellenőrzést tartottak. Fél tizenegy környékén a Pécs felé vezető oldalon, Iváncsa magasságában egy pótkocsis teherautót vontak ellenőrzés alá. A mérlegelés során kiderült, a megengedett 40 tonnás összsúly ellenére 55 tonnát nyom a járműszerelvény.

 

A túlsúly mellett azonban a férfinek még más jogsértés miatt is felelnie kell. Az AETR-es ellenőrzést követően ugyanis megállapítást nyert az is, hogy a tegnapi napon öt óra negyven percet vezetett egyfolytában, annak ellenére, hogy a KRESZ előírás szerint négy és fél óra után pihenőt kell tartani. Akkor is rakományt vitt. Az útvonal akkor Kecskemét –Nyíregyháza volt. Ma Válról hozta rakományát, a kukoricát, és az úti cél eredetileg a dunavecsei kompkikötő lett volna.

 

A fenti szabályszegéseken túlmenően még a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is elszíneződött. A férfit így a járőrök vérvételre állították elő.  

 

Hab a tortán, hogy kiderült, jogosítványa sincsen, mert szintén ittas vezetés miatt a Kecskeméti Rendőrkapitányság július 19-én a vezetéstől eltiltotta.

 

A 40 éves kecskeméti sofőr a rendőri intézkedés után gyalogosan kellett, hogy távozzon az Iváncsai Autópálya Alosztály épületéből, tekintve, hogy a rendőrök a kamiont leállították az Autópálya Mérnökség udvarán.

 

Németh – Kész Mónika r. szds.

FM RFK szóvivő

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr841531997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2009.11.18. 12:47:02

Megérdemelte a kurvamindent.
Az ilyenek tsszik tönkre családok életét, amikor áthajtanak egy személyautón alkoholgőzös állapotban 55 tonnával a keze között.
Megöl 2-3-4-5 embert, aztán majd a főnök (aki kurvanagy pénzeket tezs zsebre abból,h túlsúllyal járják az autói az országot, olyan gkv-el, akinek elég feleannyit fizetni, mint egy becsületesnek) intéz valami ügyvédet, aki a pár évvel későbbi ítélethirdetésre már lezsírozza, hogy fefüggesztett legyen.

Az ilyen ember járjon gyalog élete végéig. Feleőtlen f@sz.

Peetee 2009.11.18. 12:53:07

És első voltam :)

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2009.11.18. 13:34:55

@Peetee: Itt nem nehéz elsőnek lenni, de szerencsére erre nem is szokott rá a "kis" olvasóközönségem. :)

ElfRoland 2009.11.18. 18:04:02

Ha nincs jogsija akkor már mindegy hogy részeg-e vagy sem.
Úgyhogy ez csak 3 szabálysértés. :-D

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2009.11.19. 09:09:40

@ElfRoland: Tökre nem mindegy! Közlekedés veszélyeztetése.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.11.26. 12:53:40

Szerintem ebből az ittas vezetés nagyon gáz, de a többi annyira nem. A tengelyterhelésről, meg a többletvezetésről nem hiszem, hogy tehetne. A főnöke csak annyit mond ilyenkor:
Vidd el, vagy vagy ki vagy rúgva.
De piásan vezetni, azért nem a jogosítványát venném el, hanem leültetném - függetlenül attól, hogy okozott-e balesetet, vagy sem.
süti beállítások módosítása