Húsvét után új forgalmi rend lép életbe a Belvárosban, indulás előtt érdemes tájékozódni a süllyedő oszlopokról, zsákutcákról, egy- és kétirányúsításokról.

Új közlekedési rend lép életbe Budapest belvárosában a jövő héttől, mivel befejeződött a belváros új főutcájának kiépítése, közölte Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere.

A legtöbb forgalmirend-változás az V. kerület déli részén, a Kossuth Lajos utca-Kiskörút által bezárt területen lesz, a változások április 6-án, kedden lépnek életbe. A belváros északi részén, a Szabadság tér környékén is lesznek változások.

A Kálvin tér felől a Kecskeméti utcába április 6-tól már be lehet hajtani, viszont a Szerb utcánál egy süllyedő oszlopot telepítenek, amely csak a 15-ös buszt engedi tovább az Egyetem térre, ahova sem az autók, sem a taxik nem hajthatnak be. Budára a Petőfi hídon, vagy a Szabadság hídon keresztül lehet majd átmenni. A Veres Pálné utcát azonban kétirányúsítják a Vámház körút és a Só utca között, így áprilistól már ki lehet hajtani a kiskörútra is.

A Veres Pálné utca másik szakaszán, az Irányi utca és a Szerb utca között megváltoztatták a forgalom irányát, a jövő héttől az Irányi utca felől lehet a Szerb utca felé haladni. A Ferenciek terén az Y-alagút továbbra is használható lesz és már be lehet hajtani a Petőfi Sándor utcába is, amely a Harmincad utcáig mindenki által használható lesz. Innen egy süllyedő oszlop csak a BKV buszait engedi tovább a József Attila utca felé. Az autósok a Harmincad utcán keresztül a Deák Ferenc tér irányába mehetnek tovább.

Az Október 6. utca zsákutca lesz a tér déli részén, engedéllyel sem lehet behajtani. Ezen kívül süllyedő oszlopot helyeznek ki az Október 6. utca és az Arany János utca kereszteződésébe is, így a Sas utcáig csak a BKV buszai használhatják az Arany János utcát.

Az Arany János utca haladási iránya az Akadémia utca és Október 6. utca között megfordul, és kihajtási lehetőség lesz az Akadémia utcába, illetve Nádor utcába.

A forgalmi változásokról a projekt oldalán [1] több videó és interaktív térkép is tájékoztatást nyújt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr401880136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.