A közlekedésbiztonság javítása érdekében fokozott ellenőrzést rendelt el a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője szombatról vasárnapra virradó éjszakára. A tavalyi évben nőtt a személyi sérüléses balesetek száma a területen, melyekben az alkohol jelentős szerepet játszott. A rendőrkapitányság az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított az ilyen jellegű jogsértések kiszűrésére, melynek eredményeként három hónap alatt közel száz ittas járművezetővel (autós, motoros, kerékpáros) szemben intézkedtek az egyenruhások. Hódmezővásárhelyen másik kiemelt baleseti forrás az is, hogy a kerékpárosok nem világítják ki magukat.

A razzia során a rendőrök hat ittas járművezető ellen kezdeményeztek szabálysértési, illetve büntetőeljárást, három vezetői engedélyt vettek el a helyszínen. Közülük ketten autót vezetettek alkoholos befolyásoltság alatt, míg egy személy segédmotor-kerékpárral, további három kerékpárral közlekedett. A két autós közül az egyik ellen szabálysértési, míg a Bajcsy Zsilinszky utcán igazoltatott 29 éves férfi ellen büntetőeljárás indult. Vele szemben a rendőrség gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében fejezi be a nyomozást. A feljelentett kerékpárosok közül az egyik annyira ittas volt, hogy lényegében képtelen volt érdemben kommunikálni a vele szemben intézkedő rendőrrel.

Az éjszaka folyamán további 11 esetben tettek szabálysértési feljelentést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei. Volt olyan, aki vezetői engedély vagy forgalmi engedély nélkül ült a volán mögé, de olyan is, aki forgalomból kivont autóval közlekedett. Ezen túlmenően tucatnyi kerékpárost helyszíni bírságoltak, akik ugyan nem voltak ittasak, de nem világították ki kétkerekűjüket.

Az egyenruhások egy sofőrrel szemben közigazgatási eljárást is indítottak, mivel Szentes felé közlekedve nem használta a biztonsági övét.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén a továbbiakban is számítani kell fokozott ellenőrzésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr871782126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása