Több mint 19 ezer gépjárművet ellenőriztek az V. és a VI. kerületben a BRFK és az ORFK munkatársai a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) tagjainak segítségével. A 2011. március 30-án tartott akció két „házigazdája” a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitánysága, és Terézváros Önkormányzata volt. 

Az ellenőrzéssorozat célja a lopott és körözött gépjárművek kiszűrése mellett a forgalomból kivont vagy lejárt műszaki vizsgával közlekedő autók felderítése volt. Az akció résztvevői nagy hangsúlyt fektettek a külföldi rendszámmal és a mozgáskorlátozottak parkolási engedélyével visszaélő autósok ellenőrzésére is. 

A autóvadászaton 1 lopás miatt körözött gépjármű, 10 forgalomból kivont, de közlekedő autó, valamint 3 lejárt vagy érvénytelen külföldi rendszámmal ellátott gépjármű akadt fenn a rostán. Utóbbi esetben felmerült annak a gyanúja is, hogy a gépjármű egyedi azonosító jeleit meghamisították, ennek tisztázása azonban a további nyomozás feladata lesz. 

Az ellenőrzések során 14 olyan személyt sikerült tetten érni, akik jogtalanul használták a mozgáskorlátozottak részére kiadott parkolási igazolványt, ráadásul a tetten ért személyek közül egy, körözés alatt is állt.  

A Tavaszi szél elnevezésű akcióban részt vettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is, akik egy amerikai rendszámú gépjármű állandó magyar lakhellyel rendelkező tulajdonosát kötelezték 1 millió 200 ezer forintos vámbiztosíték megfizetésére. A kocsi a biztosíték kifizetéséig a NAV egyik telephelyére került.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr342791255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása