Heves megyében nemrég nagyszabású akcióba kezdtek, hogy a feleslegesen kint levő, vagy ellentmondásos táblákat leszereljék. Az akció nagy sikert aratott a lakosság körében.

Persze amíg az útépítőknek, táblakihelyezőknek halvány fogalma sincs a KRESZ-ről, addig biztosan lesznek téves, ellentmondásos táblák. Az alábbi képeket a XI. Hunyadi Mátyás úton készítettem. Az úton végig 40km/h-s korlátozás van, ezért minden utcasarkon ki vannak rakva a táblák. (Utcasarkok pedig elég sűrűn vannak itt.) A képek 3 egymást követő utcasarkot ölelnek fel. Az elsőnél 40-es tábla.

A következő kereszteződésnél ismét 40-es tábla, alatta egy figyelmeztető tábla, hiszen útszűkület következik. Majd egy 30-as sebességkorlátozó tábla!!! Na, akkor ilyenkor vajon melyik sebességhatárt kellene betartani???

És végezetül elérkezünk a 3. kereszteződéshez, ahol ismét van egy 40-es tábla, majd jön is az előbb jelzett útszűkület. De itt már eszük ágában sincs kihelyezni a 30-as táblát, tehát ha az előbbi szakaszon érvényes is lenne a korlátozás, itt már semmiképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr911076326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása