A saját cége által gyártott sebességmérő kamera buktatta le az e berendezéseket készítő legnagyobb brit vállalat főnökét, aki jó időre búcsút mondhat jogosítványának.

Tom Riall, a Serco nevű elektronikai és információtechnológiai cég vezérigazgatója még januárban több mint 100 mérföldes - 160 kilométeres - óránkénti sebességgel száguldott kék Volvójával az angliai Suffolk grófság egyik országútján, ahol 70 mérföld volt a megengedett legnagyobb sebesség.

A Serco ötezernél is több mobil sebességmérő kamerával látta el eddig a brit közlekedési rendőröket. A 49 éves Riallt ezek egyike kapta gyorshajtáson.

A cégvezető a szerdai bírósági tárgyaláson elismerte vétkét. Az eljáró rendőrbíró 300 font (100 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte, és hat hónapra bevonta vezetői engedélyét, amelyet hat büntetőponttal is ellátott.

Riall a végzés után kijelentette: nagyon sajnálja a történteket, és nem kifogásolja a bíróság ítéletét, mivel maga is elfogadhatatlannak tartja a gyorshajtást.

Nagy-Britanniában vannak érvényben Európa legszigorúbb sebességkorlátozó előírásai. Az autópályákon is legfeljebb 70 mérföldes - 112 kilométeres - óránkénti sebességgel lehet közlekedni, lakott területen pedig 30 mérföld a felső határ, de egyre több településen szállítják le 20 mérföldre - 32 kilométerre - a megengedett legnagyobb sebességet.

Az ország valószínűleg az ellenőrzőkamerák sűrűségében is rekorder: a rendőrautókba telepített berendezések mellett az utak mentén is szinte mérföldenként virít a sebességmérő automaták cölöpökre helyezett, szándékosan figyelemfelkeltő, élénk citromsárga doboza.

 

A képen London trafipaxait gyűjtötték össze szorgos kezek. A hír forrása: MTI.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr851127547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása