Az ittas személyek által okozott balesetek számának emelkedése miatt Kazincbarcika bevezető útszakaszaira, 4 különböző helyre az ittas vezetés súlyos veszélyeire figyelmeztető, sokkoló hatású figyelemfelhívó táblákat helyezett ki a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

Az ittas járművezetés visszaszorítására a Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folyamatos kampányt hajt végre, amelynek keretében közös akciókat szerveznek a szomszédos Edelényi Rendőrkapitánysággal.

A kampány sajátos eszközeként a rendőrség figyelemfelhívó jelleggel a város 4 különböző helyére: -a Vadna, a Sajószentpéter, a Múcsony, valamint a Tardona irányából bevezető útszakaszokra -az ittas vezetés súlyos következményeire figyelmeztető táblákat helyezett ki.

A táblák kihelyezésétől és a közös akcióktól a rendőrök egyrészt az ittas vezetők által okozott balesetek számának, másrészt az ittas vezetés előfordulási gyakoriságának csökkenését remélik.

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén az ittas személyek által okozott balesetek száma jelentős emelkedést mutat. 2009. év első hat hónapjában 39 személyi sérüléses balesetből 10 esetben volt az ittas okozó, ami az esetek 25,6 %át teszi ki. Egy évvel korábban 48 személyi sérüléssel járó balesetből 2 esetben volt az ittas okozó, ami arányát tekintve mindössze 4,2 % volt.

Az ittas járművezetés bűncselekménye miatt lefolytatott eljárások száma szintén emelkedést mutat: amíg a tavalyi év első hat hónapjában 44, addig az idei évben – 50 %-al több - 66 büntetőeljárás folyt a rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt. A szabálysértési kategórián belül a tavalyi év első felében 22, míg idén 30 eljárást folytattak le a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai.

A táblák elkészítésében és kihelyezésében segítséget nyújtott az Edelényi Közútkezelő Kht. Üzemmérnöksége, továbbá a Kazincbarcikai Litoplan nyomda, valamint a Fignár Grafika, akiknek a Rendőrkapitányság ezúton is köszönetet mond munkájukért.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr281218146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása