A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. és VI. kerületi Rendőrkapitányságai 2011. április 28-án egész napos akciót tartottak a két kerület területén a rokkant parkoló kártya használatának ellenőrzésére.

A több tucat rendőr kora reggeltől estig gépkocsik százait ellenőrizte. Az akció eredményeként az V. kerületben 10, a VI. kerületben 18 olyan gépkocsit találtak, amelyekben jogtalanul használták a rokkant parkoló kártyát.

Szintén sikeres volt a VIII. kerületi Rendőrkapitányság járőreinek hasonló célú ellenőrzése, hiszen két személyt állítottak elő mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával történő visszaélés miatt.

A gépkocsik vezetőivel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amelyeket a fenti szervek folytatnak le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr722869899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.13. 17:34:40

Ennek már ideje volt.
Eddig vajon miért nem voltak ilyen akciók? Hiszen évek óta tudott, hogy tele van minden kamu rokkantakkal.
süti beállítások módosítása