Vehicular kapta az alábbbi levelet, melyet ezúton teszek közzé:

 

 Tárgy: tájékoztatás


Tisztelt Bejelentőnk!  



Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. 

Többszöri jelzésük ellenére továbbra is a következőkről tudjuk Önt tájékoztatni.

A BRFK-val és a Fővárosi Közterület-felügyelettel együttműködési megállapodásunk alapján folyamatos kapcsolat van, diszpécsereink amennyiben tudomást szereznek a szabálytalanul várakozó járművekről, értesítik az érintett szerveket, intézkedésüket kérve. A hatóságok szabad kapacitásuk birtokában a szükséges intézkedéseket megteszik, de sajnos jelenleg Budapesten nincs járműelszállítás, csak rendkívüli esetekben, így nincs ami kellően visszatartsa a járművezetőket a szabálytalan várakozásoktól. Ismereteink szerint a jogalkotó szándékában áll az objektív felelősségi rendszer kiterjesztése a buszsáv jogtalan használatára is.

Társaságunk lehetőségei szabálytalanságok tapasztalása esetén a bejelentésre korlátozódik, nagyobb mozgásterünk nincs, de a megkötött együttműködési megállapodások többek között azt a célt tűzik ki, hogy a hatóságok nagyobb prioritást tulajdonítsanak a közösségi közlekedés járműveinek közlekedését akadályozó eseményeknek.

A közrend védelme, a közlekedés rendjére vonatkozó intézkedések megtétele hatósági feladat. A szabálytalanul várakozó járművek elszállítására a rendőrségnek és a közút kezelőjének van jogköre. Ugyanakkor a rendőrséggel közösen vizsgáljuk, hogy milyen lehetőség van az elszállítás újbóli bevezetésére, hiszen nekünk is érdekünk az akadálytalan közlekedés.

Amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy az adott ügyben szabálysértés történt, akkor lehetősége van a rendőrségen szabálysértési feljelentést tenni, az eljáró hatóság, ha fényképfelvételeket – pl. az elkövetés időpontjának tisztázatlansága miatt – nem tartja elegendőnek, akkor a bejelentő nyilatkozata szükségessé válthat, így más esetekben is célszerű a bejelentést közvetlenül megtenni.

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

 

Budapest, 2009. május 14.

                                   

                                                    Üdvözlettel:

 

Keresztes Attila

ügyfélszolgálat-vezető

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr121254650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása