Augusztus 27-én kelt Taxisok című bejegyzésemhez az alábbi kiegészítés érkezett:

Egy pontosítás a mai poszthoz: a behajtani tilos tábla alatti kiegészítő táblán a kivételek között szerepel a BKV és a taxi is. Tehát jogosan hajtanak keresztül a taxik. Viszont ők nem csak áthajtanak, hanem meg is állnak, sőt várakoznak is sokszor egyébként rálógva arra a területre, amire már a trolinak a megálláshoz szüksége lenne.

A következő a helyzet: a hatóság elmulasztotta kitenni a megállni tilos táblát, ami értelemszerűen a taxikra vonatkozna, és biztosítaná, hogy csak áthajthassanak – mint a buszsávban – de ne állhassanak meg. Sajna emiatt a rendőrök nem küldik el a drosztoló taxisokat. Lehet, hogy nincs is igazuk a taxisoknak, hiszen a buszsávban sincs külön kitéve, hogy a taxi nem állhat meg/drosztolhat, mégsem drosztolnak mondjuk az Erszébet-híd közepén a buszsávban. Egyszerűbb lenne kitenni egy megállni tilos táblát és kész. Emiatt már kétszer telefonáltam a fővárosnak, holnapra várok ismét választ az ügyben. Elvben nekem adtak igazat, ki kellene tenni egy táblát. A kreszben még olyan is van, hogy akkor sem szabad megállni az utcában, ha a szélessége nem halad meg egy bizonyos mértéket. Ezt le kellene mérni, én inkább a táblát javaslom – és persze aztán az érvényesítést.

A BKV is számítalanszor írt már a fővárosnak, de nagyon lassan történnek a dolgok...

 Jelenleg annyira ellepik a drosztolók ezt azt útszakaszt, hogy napközben a trolik kénytelenek egymásra várva kerülgetni őket, nem beszélve a számtalan illegális áthajtóról meg illegálisan beparkoló áruszállítóról (főzelékfaló, sörszállító stb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr541351418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular cyclist 2009.09.02. 17:48:42

Ma beszéltem a városházán az illetékessel. Azt mondta, hogy a közteresek és a rendőrök szerint tábla nélkül is tilos ott megállni a KRESZ alapján, mert az utca szélessége nem engedi meg. Mondtam neki, hogy nekem meg éppen a rendőrjárőrök hivatkoznak arra, hogy tábla nélkül nem tudják a taxikat elzavarni, mert a KRESZ erre nem ad nekik alapot.

Aztán meg azért sem lehet kitenni megállni tilos táblát mert az Andrássy felől már nem lehet többet egy oszlopra rátenni, több oszlopot meg nem tesznek ki, mert oda különleges oszlop kell. Erre mondtam, hogy a másik oldalon, a Mikroszkóp felől állnak a taxik, és azon az oldalon síma oszlopon van még hely táblának.

Erre megígérte, hogy erről az oldalról ki fognak tenni egy megállni tilos táblát.
süti beállítások módosítása