2009. szeptember 28-tól a Pest megyei Budaörs után Dunakeszin és Gödöllőn is térhatású zebrák segítik ezentúl a járókelőket a biztonságos közlekedésben a város két frekventált helyén, ahol korábban halálos gyalogos gázolás is történt.   

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az idei évben kampányt indított a gyalogosok és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságának fokozása érdekében

A Dunakeszi Rendőrkapitányság illetékességi területén különösen szembetűnő volt a gyalogos balesetek számának emelkedése, ezért a kijelölt gyalogos átkelőhelyek piros színű, háromdimenziós útburkolati jelek felfestését itt, illetve az idén bekövetkezett halálos gyalogos baleset helyszínén, Gödöllőn kezdtük el.

A tapasztalatok alapján az átkelőhelyek felfestése után az érintett helyszíneken ugrásszerűen csökkent a gyalogos balesetek száma. Reméljük, hogy a gödöllői buszpályaudvar és a dunakeszi iskola környékén található figyelemfelhívó zebrák is elérik majd céljukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr11424490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása