Kedves Olvasóm!

Szeretném a figyelmedbe ajánlani a Néprajzi Múzeum „EtnoMobil – mozgásban a kortárs kultúra” című városi kampányát, ami október 1-30. között zakatol.

A kampány lényege, hogy a városi közlekedés és utazás unalmas, élménydús, bosszúságot okozó, feledhető és feledhetetlen helyzeteiről, pillanatairól és tapasztalatairól minél többet megtudjunk, és ehhez mozgósítsuk a díszes gréniumot. Létrehoztunk egy on-line felületet a Néprajzi Múzeum honlapján, különféle elágazásokkal. Ezen kívül október utolsó hetében szeméylesen is várjuk a múzeumba a vállalkozó kedvű játékosokat, akik behozzák nekünk személyes tárgyaikat, és ezekről mesélnek is.

Itt találod a kampány hivatalos oldalát: http://www.neprajz.hu/etnomobil.php (ami októberben a múzeum kezdőlapjáról közvetlenül is elérhető: www.neprajz.hu)


Hogy is működik a kampány?

Hogy lehet részt venni a kampányban?  

1. például egy on-line adatlap töltögetésével: http://www.neprajz.hu/etnomobil_adatlap.php

2. lehet „1 nap – indulástól érkezésig” című felhívásra (http://www.neprajz.hu/etnomobil/felhivas_1nap.pdf) utazással kapcsolatos személyes történeteket küldeni egész októberben. A szövegeket egy erre létrehozott blogon közöljük naponta: http://www.etnomobil.blogspot.com/

3. végül október 27-30. között be lehet jönni a múzeumba tárgyakkal és közlekedő tárgytörténetekkel: http://www.neprajz.hu/etnomobil/felhivas_targytortenetek.pdf Ezekről ott fotókat csinálunk majd tulajdonosostól (így ni: http://www.neprajz.hu/etnomobil_targyak.php), amit egyelőre a Múzeum honlapján teszünk közzé, de tervezzük az anyagból egy nyomtatott kiadvány készítését is.

 

(Az oldalt a jobb oldali menüből bármikor eléred! - admin)

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr441445443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása