Hiába hal meg évről évre tucatnyi kerékpáros azért, mert ittasan, kivilágítás nélkül kerékpározik, úgy tűnik, hogy az erről szóló híreknek mégsincs visszatartó ereje.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a hétvégén fokozott ellenőrzést végeztek Mindszenten. Egy óra alatt öt kerékpárost jelentettek fel, többségük részeg volt és esze ágában sem volt lámpát használni.

Két 32 éves és egy 60 éves helybeli férfi azzal hívta fel magára az egyenruhások figyelmét, hogy az úttestet teljes szélességében igénybe vették kerékpározás közben. Mindhárman ittasnak bizonyultak a szonda jelzése szerint. Saját bevallásuk szerint 1-1,5 liter bort fogyasztottak el, mielőtt hazaindultak volna. Közülük ketten még azzal sem foglalkoztak, hogy látja-e őket a többi közlekedő, ugyanis ki sem voltak világítva. A rendőrök valamennyiüket feljelentették.

Nem sokkal később két tinédzsert is megállítottak a járőrök. Ők ugyan nem voltak ittasak, de nem használtak világítást, ezzel saját testi épségüket tették ki komoly veszélynek a ködös éjszakában. A 15 és 17 éves fiú ellen is szabálysértési eljárás indult.

Csongrád MRFK Sajtószolgálata

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr451549249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása