Szokatlanul szigorú ítéletet szabott ki a napokban egy ittasan vezető férfira a hajdúszoboszlói bíróság: tizenhat hónapra elvették a sofőr jogosítványát, ráadásul még több mint félmillió forintra meg is büntették.

A középkorú férfit még január 10-én este igazoltatták a rendőrök. Megszondáztatták, és kiderült, hogy ittasan vezetett. A férfit a bíróság január 20-án első fokon 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől is.

A szokatlanul szigorú pénzbüntetés kiszabását az a január 1-jétől hatályos törvénymódosítás tette lehetővé, amely szerint a kiszabható büntetés egynapi tételének összege száz forintról 2500-ra, felső határa pedig a korábbi 20 ezerről, 200 ezer forintra emelkedett. A pénzbüntetés kiszabható legkisebb mértéke 30 napi, a legnagyobb pedig 540 napi tétel lehet.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: index.hu/bulvar

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr91704261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása