Igazából nem is tudom mit kéne ideírnom. Talán csak anyit, hogy "természetesen" nem volt rokkant igazolvány a kocsiban. (XI. Kecskeméti József u.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr71043869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular cyclist 2009.04.15. 22:07:31

Ne hagyd figyelmen kívül a pozitív lelki hatásokat: ebben a depressziós, üdözési mániás, önsajnáló országban jó tesz az embernek, ha úgy érezheti, hogy egy kis kiváltsága neki is van. És ráadásul úgy, hogy ténylegesen nem okozott hátrányt senkinek (na jó, ez egy kicsit levon a kiváltság értékéből).
Egyszóval ez egy terápiás parkolás, lelki rokkantaknak. Tényleg, az ilyeneknek miért nem jár rokkant kártya? A lelki fájdalom is fájdalom!

leonard 2009.05.15. 15:29:20

Szerencsére az autó tulajdonosa, egy cseppet sem magányos! A környezetében élő ismerősök, barátok tudják, hogy jó oka volt rá, hogy egy üres parkolóban miért odaállt. Minden tettével szabálykövető ember, aki a nap minden percében emberi nagyságáról tesz tanúbizonyságot. Szó sincs lelki rokkantságról, mert ha ez így lenne, nem tudná ilyen, szeretettel, méltósággal, hittel nevelni mozgásában korlátozott gyermekét.
Talán nem kellene olyan gyorsan ítélni, megalázó, cinikus véleményt formálni embertársainkról, vagy néha egy kicst gondolkodni sem ártana. Persze a rossz tapasztalataink általánosításra kényszerítenek bennünket. Ez ebben az esetben hiba volt!

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2009.05.15. 19:54:39

@leonard: Kedves Leonard!

Mint a bejegyzésben írtam nem volt kihelyezeve az adott helyen való parkolásra feljogosító kártya. A "magányos" kifejezést nem az autó tulajdonosára, vagy használóira értettem, hanem az abszurd (vagy legalábbis annak tűnő) helyzetre, amikoris egy üres parkolóban igazolvány nélkül a mozgássérült helyen állt a jármű.

Természetesen, ha Te, vagy a Tulajdonos bebizonyítja, hogy jogosan állt ott, és félreértés történt, akkor nyilvánosan megkövetem az illetőt!

leonard 2009.05.15. 20:39:12

Kedves Armando!

Értettem a címben a magányos jelző használatát. A válasz teljesen korrekt. Azért bátorkodtam a véleményemet leírni, mert mint a trükkös gyakorlatból tudjuk, sokszor egy papír vagy egy igazolvány nem ér semmit, mert hamis. Ennek az ott hagyott, vagy ott parkoló autónak talán üzenetértéke volt. Ez nem egy bevásárlóközpont parkolója, egy kertváros csendes utcája az iskola, óvoda mellett, feltételezhetően hétvégén.
Ennek ellenére, úgy érzem, valóban fontos a figyelemet ráirányítani arra a tényre, hogy megannyi szabálytalanság keseríti meg életünket, okoz kellemetlenséget, mutat rossz példát gyermekeinknek.
Az igazolványt nekem nem áll módomban bemutatni, de higgye el, van. Sajnos!
süti beállítások módosítása