Rendszámcserés járművel, vezetéstől eltiltott sofőrökkel, ittasan volán mögé ülő autósokkal, szeszesital hatása alatt lévő kerékpárosokkal egyaránt volt dolguk Fejér megye rendőreinek az elmúlt 24 órában. A következő napokban még több ellenőrzésre lehet számítani, hiszen országos közlekedésbiztonsági akció kezdődik pénteken, e mellett autóvadász kupa is zajlik a megyében…

Táci körzeti megbízott a település Ady Endre utcájában tartott ellenőrzés. Ennek során kérdezte le egy megállított Daewo Racer rendszámát. Kiderült, hogy a tulajdonos egy általa korábban birtokolt Mazda rendszámát szerelte fel rá. Egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult vele szemben büntetőeljárás. Nem sokkal később Tácot Szabadbattyánnal összekötő útszakaszon egy szabadbattyáni sofőr adatait ellenőrizték a rendőrök. A férfiról megállapították, hogy ez év februártól októberig a Székesfehérvári Rendőrkapitányság határozatban tiltotta el a járművezetéstől, ennek ellenére vett részt a forgalomban. Szabálysértési őrizetbe vették. Velencén egy Ford Focus sofőrjéről derült ki hasonló dolog. A megállított jármű sofőrjét július 4-éig tiltotta el a hatóság a vezetéstől. A velencei lakos sofőr szintén őrizetbe került.

 

Sukorón egy nadapi sofőr akadt fenn az ellenőrzést végző rendőrök rostáján. Az úrvezetővel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett. Mintavételre állították elő. Az orvos a klinikai tünetek alapján súlyosan ittasnak minősítette. Agárdon egy kerékpárosnak felkínált szonda színeződött el. A helybéli biciklis nyilatkozott az általa elfogyasztott alkohol mennyiségéről.

 

Sárbogárdi járőrök Sárosdon igazoltattak egy kerékpárost, akiről az ellenőrzéskor derült ki, hogy ittas. Szabálysértési feljelentéssel éltek vele szemben. Később Hantoson, illetve Kálozon egy-egy másik kerékpáros fújta zöldre a szondát. Alapon egy kerti traktorosról derült ki, hogy ittas, neki ráadásul  még jogosítványa sem volt.

 

Dunaújvárosban egy nyergesújfalui lakos volt kénytelen megválni vezetői engedélyétől. A járműszerelvény sofőrje ittasnak bizonyult az ellenőrzés alapján. Hasonlóképpen járt egy Opel Zafirát vezető úrvezető is.

 

Péntektől még sűrűbb közúti ellenőrzésekre kell számítsanak a Fejér megyében autózók is. Három napos országos közlekedésrendészeti akció kezdődik, mely elsősorban a motoros balesetek visszaszorítását célozza, de természetesen egyéb jogsértés mellett sem mennek el szó nélkül az egyenruhások. Az országos akció májusban két alkalommal kerül megrendezésre, ami egy egy napos megyei akcióval egészül ki május 21-én.

 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség szervezésében Dunaújvárosban pénteken rendezik meg az I. Pentele Autóvadász Versenyt. A verseny fő célja minél több körözött, vagy forgalomból kivont gépkocsi megtalálása. A kupa főszervezője a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, már 2005 óta rendez autóvadász versenyeket. Ez alkalommal érkeznek csapatok Kecskemétről, Páhiból, Budapestről, Vácról, Szombathelyről és Gödről is. Természetesen csapatot állít ki Dunaújváros, Adony és Ercsi is. A rendőrök mellett a polgárőrök is részt vesznek a versenyen. Néhány helyről vegyes, rendőr-polgárőr csapatok érkeznek.

 

Székesfehérvár, 2010. 05. 07.

 

 

R.Szabó Ágnes

FM RFK szóvivő

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr1001981050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása