A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei október 13-án sebességmérő ellenőrzéseket hajtottak végre.

A járőrök Miskolc belterületén, 3 helyszínen, a nyolc órás szolgálat alatt összesen 80 gyorshajtót mértek be.

A leggyorsabb autós a Szentpéteri kapuban délelőtt 10 óra környékén a megengedett 50 km/óra helyett 113 km/óra sebességgel vezette személygépkocsiját. A sofőr mivel jelentősen túllépte a megengedett sebességet, tettéért 130.000 –ft közigazgatási bírság megfizetésére számíthat.


A sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. 


 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr612384740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása