Nem elég, hogy megint pénzszállító, de megint a G4S.

Az első a Fehérvári út - Október 23. utca sarkán parkol a jobbra kanyarodó sávban a jelzőlámpa és a zebra után.

A következő képen pedig a Petőfi Sándor utca (V. ker.) látható, ahol mindig parkolnak az egyszem forgalmi sávban, a szabályosan közlekedő autók meg a BUSZ sávba kényszerülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsszabaly.blog.hu/api/trackback/id/tr87946765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular cyclist 2009.03.05. 20:11:08

A G4S láthatóan arra rendezkedett be, hogy a küldetése teljesítése közben nem ismer se Kreszt, se embert se autóst. Nincs olyan hely, ahol szabályosan állnának meg.

BrianDK 2009.05.22. 21:38:53

@Vehicular cyclist: Szeretném megkérdezni a nagy tiszteletű fotóst, hogy mégis hogyan gondolja, hogy - akár az ő fizetését - biztonságosan célba juttassa a pénzszállító, ha nincsen olyan hely, ahol biztonságosan meg tud állni, minél közelebb van a célállomás, hogy lehetőség szerint minimális legyen a kockázata egy támadásnak? Gondolom még sosem szegett meg egyetlen szabályt sem, ugye?
Zárójelben jegyzem meg, hogy értékszállítást végző járművet fotózni veszélyes, esetleg támadásnak is vélhetik vagy előkészületnek és ilyen esetben rendőrségi intézkedés is követhet egy ilyen nagyszerű fotó elkészítését.

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2009.05.23. 22:24:42

@BrianDK: A fotót jómagam készítettem. Megértem az érveidet, azonban ettől függetlenül ezeket az autókat a KRESZ semelyik pontja sem jogosítja fel az itt (és korábban) bemutatott helyeken történő megállásra, várakozásra. Ezzel a cselekedettel olykor csak forgalmi dugót okoznak, máskor akár közvetlen balesetveszélyt is.

Arra pedig kifejezetten kiváncsi lennék, hogy milyen rendőrségi intézkedést követhet egy ilyen fotó elkészítése??? Vannak olyan országok, ahol nem lehet ilyen jellegű képeket készíteni, de Mo-n szerencsére lehet.

panzer-s 2009.07.23. 23:43:26

Mindenkinek válaszolnék. Az első pedig az, hogy én is a fent emlitett cégnél dolgozom. Hidd el barátom, hogy nem arra törekszünk, hogy felrúgjunk minden szabályt. A kérdésem a fotósunkhoz, pedig az, hogy szerinted, milyen jogokat sértesz azzal, hogy nem takarod ki a rendszámot?? A forgalmi dugókat nem mi okozzuk, hanem mi sem tudunk haladni a sok ráérős "autókázó" miatt, akik előveszik arra az autójukat, hogy a pár száz méterre levő munkahelyükre beguruljanak, többek közt. Hidd el másképp vélekednél, ha nálunk dolgoznál. Szivesen beszélgetnék veled a dologról, hogy megértsd a helyzetünket. Ha érdekel az ajánlatom, akkor jelezd itt.

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2009.07.31. 18:50:00

@panzer-s: Természetesen nyitott vagyok a másik fél meghallgatására is. A blog kezdőlapjának tetején megtalálod az e-mail elérhetőségemet.

Vehicular cyclist 2009.08.03. 20:29:53

@panzer-s:

A céged vezetői válaszoltak a levelemre, amit az Alkotmány utcai szégyenteljes parkolással kapcsolatban írtam nekik:

"Tisztelt Vehicular Úr !

A felvételeken szereplő gépkocsivezető kollégánk oktatásban részesült , a várakozás szabályrendszeréből . Amennyiben hasonló cselekedet tapasztalna , kérem jelezze felém , hogy a szükséges intézkedéseket megtudjuk tenni .

Üdvözlettel:

X Y
budapesti régióigazgató

G4S Készpénzlogisztikai Kft.
Telefon: (06-1) 2373-312
Fax: (06-1) 2373-202
E-mail: x.y@hu.g4s.com


(a neveket és a nevet tartalmazó email címet én változtattam meg, igazi nevek szerepeltek a levélben, Vehicular)

Három kisebb szépséghiba volt a választ megelőzően. Először is a céged internetes oldalán megadott email nem műkdödött, hibajelzéssel jött vissza a levelem.
A másik az volt, hogy emiatt Angliába kellet írnom emailt, hogy reagáljanak már arra, hogy az efféle bringaúton való parkolás hogyan illik bele a cég vállati filózófiájába és hogy angliában is így parkolnak-e a járgányok (lásd ezen a blogon kicsit később). Oda is kétszer kellett írnom, mire reagáltak az illetékesek.
Egy kisebb harmadik szépséghiba az volt, hogy amikor angliából ideszóltak, hogy válaszoljon a pesti cég a megkeresésemre , akkor a fentebb mellékelttől függetlenül egy másik levelet is kaptam, amelyik pont azt a szöveget nyomta amit Te is - és ami azt illeti minden hasonló cég, magánszemély stb. - mindig és mindenkor zsigerből mond: hogy Ők (Ti) dolgoztok/dolgoznak és csak így tudják/tudjátok megoldani.

Azért minden jó ha a vége jó, és jobb lenne ha ezt a "dolgozunk" szöveget Te is elfelejtenéd: hidd el mások is dolgoznak, másoknak is dolguk van és nem az a megoldás, hogy a gyengébb résztvevő vel szemben megengedi magának az erősebb azt, amit saját magával szemben felháborodva fogadna.

Ha már örvendetesen ennyi nagynevű cég van Magyarországon, elvárhatnánk mindannyian, hogy egy kis tapasztalatot és kultúrát is hozzanak magukkal, és a lobbierejüket jobbításra használják. Remélem lejön ebből valami az üzemi lapban is.

Üdv

Vehicular

wather 2009.09.20. 17:28:10

Azért elég komoly csak így fotózgatni a pénzszállító gépkocsikat munka közben.Valóban szabálytalanul várakoznak-mert nem parkolnak!-,de ha nincs számukra kijelölt hely a biztonságos megállásra, mást nem tudnak.
Amúgy meg nem egész nap állnak szabálytalanul egy-egy helyen, csak rövid ideig, akinek meg nem tetszik, az nézzen máshova!Amúgy tök jó, hogy vannak emberek, akik annyira ráérnek, hogy kedvtelésből fotózgatják a dolgozni próbáló embereket és ehhez még néha igen durva kommenteket fűznek.
Ez van, kicsi ez a város és sokan próbálunk benne megélni.Ez mindig is így lesz.

swat77 2009.10.07. 01:24:42

T. Armando Bertolucci!
Mélységes elkeseredéssel szemlélem, hogy Ön aki állítólag olyan jogtisztelő állampolgár még is jogtalan cselekedetet követ el és ezt még büszkén vállalja is.
Kezdjük az elején!
1:
Maximális a megértés a hátrányt elszenvedőkkel szemben, de elhiheti ezek a srácok nem jókedvűkből és nem rossz passzióból várakoznak rossz helyen!
2:
A személyiség jogok megsértése bizony bizony következményekkel jár (és mivel még az illetékes hatóság sem jelenítheti meg az egyedi azonosító jeleket (lásd. traffipax felvétel közreadásakor stb.)így Ön is számíthat a felelősségre vonásra!!(az említett cég biztosan foglalkoztat komoly jogászokat)
3:
Elég komoly felelősségérzetűnek tartja magát ám sehogy sem fér a fejembe, hogy miként lehet valaki annyira felelőtlen, hogy rendszámmal címmel időponttal feltüntetett cikket jelentett meg egy elégveszélyes foglalkoztatást űző egyszerű munkásemberekről, (tálcán kínálva a rablóknak) akiket ezek után simán lelőhetnek és sajnos erre akad bizony számos példa. Kérdem én hogy számol el a lelkiismeretével? Vagy büszkén dagadó mellkassal mutogatja majd az írását? Lehet hogy ön a rablók segédje???!!!!!
4:
Egyszer vegyék észre a dolgozók, hogy fotózgat és értesítsék a rendőrséget a jelen állás szerint biztos nem lelkes biciklistának fogják nézni a kirohanó kommandósok és majd az aszfalton megbilincselve több fegyver csövével farkasszemet nézve magyarázkodhat.

Ui.: Remélem a családja büszke lesz mikor a híradásokból majd egy rablásról hallhatnak aminek akár Ön is lehet az ötlet adója fotóival és írásaival.
süti beállítások módosítása